Torre de les Aigües Besòs, 29/05/2021 - 31/05/2021

Asbestos a debat: reunió amb el col·lectiu de jubilats de Macosa-Alstom afectats per l'amiant

Imagen Evento

Demà, 29 de Maig a les 11, tindrà lloc a la Plaça Calsina del Poblenou, Barcelona, la trobada organitzada pel col·lectiu de Jubilats de Macosa-Alstom afectats per l’amiant entorn l’emblemàtic edifici Torre de les Aigües del Besòs.

La trobada té com a objectiu el reconeixement a tots els  professionals que contribueixen, treballen i col·laboren en cercar solucions a la problemàtica de l’amiant des dels diferents àmbits d’actuació que inclouen des del món de la recerca, al món clínic, legal, l’administració, de  la salut publica i laboral, l’arquitectura, la construcció i el moviment veïnal, entre altres. 

La presentació anirà acompanyada d’una visita a l’exposició permanent de l’Espai Macosa, iniciativa impulsada pel col·lectiu de jubilats Macosa-Alstom amb el suport del Districte de Sant Martí de l'Ajuntament de Barcelona i inaugurat el 31 de Març de 2017. L'Espai, creat per l'arquitecte Antoni Vilanova, també fa un reconeixement a les lluites obreres. L’espai Macosa situat al voltant de l’antiga xemeneia de la fàbrica Can Girona-Macosa, en la cruïlla dels carrers Llull i Provençals, acull diferents elements com ara fotografies de gran format que serveixen per mostrar el passat de la gran factoria i l’evolució que va viure des del 1861 fins al 1994.